Blogg

Första steget till en välorganiserad garderob

2018-05-15 av Admin i Blogg

Ser din garderob också ut som ett enda stort kaos? Då är du inte ensam… garderober sorteras oftast allt för sällan. Därför brukar första steget till en smart sorterad och välorganiserad garderob vara att göra sig av med allt som inte används och bara tar plats.

Att rensa garderoben är en befrielse och kanske ett steg närmare en välsorterad och harmonisk garderob. Börja med att bestämma vem som ska få kläderna du rensar ut. Ska de gå till nära och kära, välgörenhet eller varför inte till en second hand? När du har det klart blir det lättare att välja bort.

“If it doesn’t make you fabulous – don’t keep it.” – Förvaringsdrottningen, Paulina.


Sortera efter personlighet

En garderob kan säga mycket om en person. Oavsett om du har en stor walk in closet eller en mindre garderob kan kläderna sorteras på många olika sätt. Det kan till exempel vara utifrån kategori, säsong, tillfälle eller färg. Brukar du välja outfit utifrån vart du ska, vilken färg du känner för eller är du en person som helt enkelt trivs bäst i ett kreativt kaos och tar det som känns bäst för stunden? När du har kommit på hur du vill ha det är det dags att organisera på ditt sätt.

Smart organisering
Just träningskläder kan vara en kategori som man vill hålla avskilt från övriga kläder. Det går att lösa genom separata lådor eller en separat möbel. Ett tips för dig med mindre utrymme är att nyttja den förvaringsplats som finns under sängen. Tro det eller ej, det finns många snygga lådor att ha under sängen.

“Denna är viktig, den måste få en speciell plats” – känner du igen dig? Ja, det är ungefär så det brukar låta. Sedan hamnar accessoaren, favorittröjan eller de där snygga byxorna på ett ställe du tycker är smart för stunden, men du kommer aldrig komma ihåg var. Det kan vara extra svårt att hitta det du letar efter när du har bråttom, därför kan det vara smart att märka lådor och hyllor med vad dem innehåller. En hyllavskiljare kan hjälpa till att hålla ordning på högarna som gärna vill glida ihop och stöka ner.


Snabba tips!


Förhoppningsvis är du nu några steg närmare en mer välorganiserad garderob!

Om du känner att du behöver mer hjälp, tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation!

Tillbaka till bloggen