Bänkskivor

Valet av bänkskiva är pricken över i:et i ditt nya kök. Den ska framhäva kökets karaktär och samtidigt vara en tålig arbetsyta som ska hålla i många år framöver. Här presenterar vi marknadens mest populära val av bänkskivor.

Bänkskivor i granit

Naturstenen Granit är en magmatisk djupbergart. Den är väldigt beständig mot värme, smuts och repor. En granit kan ha olika färger, allt ifrån vit, till röd och svart, beroende på mineralsammansättning. Den måste poleras eller slippas för att få fram dess vackra färger och nyanser.

Bänkskivor i marmor

Även Marmor är en natursten. Den bildas genom att kalksten utsätts för höga tryck och temperaturer vilket medför att den ursprungliga bergartens kemiska sammansättning och kristallstruktur ändras. Den mest kända typen av marmor heter Carrara och kommer från Italien. Varje bänkskiva i marmor är exklusiv och har ett unikt mönster.

Bänkskivor i massivt trä

En bänkskiva i massivt trä ger ditt nya kök ett varmt och ombonat intryck men kräver ett regelbundet underhåll för att åldras med behag. Vi erbjuder bänkskivor i många olika träslag – men den klara favoriten hos många är ekskivan.

Bänkskivor i laminat

En bänkskiva i laminat erbjuder ett tåligt och prisvärt alternativ till bänkskivor i naturmaterial som sten eller massivt trä. Den kan fås i många olika färger och mönster.